Фестивал за свободен театър 2

 

Готова е селекцията от 15 проекта, които ще представят българската независима сцена през ноември

 

 

ACT Фестивал за свободен театър: 2 ще се проведе от 14 до 18 ноември 2012 и отново ще представи петнадесет свободни театрални и танцови проекта – витрина на независимата сцена у нас.

 

 

Селекцията за второто издание се състоя в първите дни на септември и резултатите показаха, че сред продукциите тази година има шест премиери, чисто нови български пиеси, съвременен танц, кукли и експериментални представления.

 

 

Всички те ще срещнат своята публика на различни локации в София – независими и алтернативни пространства, частни сцени и държавни театри.

 

 

 

 

Изборът отново беше на демократичен принцип, а критериите, според които сред кандидатстващите 33 свободни проекта бяха оценявани - „авторски подход”, „съдържание”, „иновативност”, „изпълнение” и „техническа реализация”.

 

 

ACT Фестивал за свободен театър е първият и единствен фестивал изцяло за свободен театър в България.

 

 

Чети и: Ден на отворените врати в Театър "Българска армия"

 

 

Благодарение на положителните отзиви от първото издание, тази година международното участие ще бъде в пъти по-голямо. Очаква се у нас да пристигнат професионалисти в областта на изпълнителските изкуства и програматори на фестивали, които освен като наблюдатели на постановките, ще се включат в двете международни конференции и в част от образователната програма на ACT фестивала.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт