Димитър Дечев "Любов и светлина"

 

Самостоятелна изложба - 10.09 – 25.09.2012г. в Галерия “ЛИК”

 

 

Димитър /Димитри/ Дечев е роден в София през 1960 година, учил е четири години архитектура във ВИАС София, напуска през 1989г страната и се установява за 1 година в Париж. В последствие – близо двадесет години живее и твори в Лос Анжелис – САЩ, а през последните 3 години, и в София - България.

 

 

През изтеклите години Димитри се е занимавал предимно с график-дизайн, специални филмови ефекти, 3D анимация, видео-гейм дизайн, които са отнемали по-голямата част от енергията му, като междувременно е правил и самостоятелни изложби. Имал е изяви във Франция и в Лос Анжелис, включително и в Българо-Американския културен център на града.

 

 

Негови картини са притежание на частни колекционери в САЩ, Франция и България; не едно платно фигурира и в колекция на Робърт Ривкинд /Robert Gore Rifkind от Музея за Модерно Изкуство в Лос Анжелес, най-големият жив колекционер на експресивна немска живопис.

 

 

Чети и: Фестивал за свободен театър 2

 

 

В настоящата изложба ще бъдат показани фигурални композиции, пейзажи, портрети, натюрморти, рисунки с масло върху картон. Светлината, любовта, експресията са водещите теми в стила на художника. Модерна живопис, с много цвят и ритъм.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт