Ангел Нинов - Пленен от красотата на природата

 

От 05 до 18 март в галерия "Сезони"

 

 

Галерия „Сезони” има удоволствието да представи емоционалната изложба на един класически живописец - Ангел Нинов. Като импресионист запленен от красотата на природата, той рисува винаги от натура. Картините му показват пролетни пейзажи, панорамни или интимни. Старият Лозенец, улиците и парковете на София или пейзажи, които вече не съществуват в съвременния град.

 

 

Ангел Нинов е роден през 1927 г. в Криводол, Врачанско. Завършил е класа на Илия Петров през 1957 г. и е ученик на Атанас Михов и Иван Тричков. Член е на Съюза на българските художници, утвърден с много самостоятелни и общи изложби в България и чужбина. Негови творби са притежание на НХГ, СХГ, Папския музей в Рим, американския посланик Джеймс Уорлик и на частни колекции в Англия, Австрия, Германия, Полша, Холандия, Франция, Унгария, Чехия.

 

 

 

 

Според художника "Картината е картина, когато е изживяна на самото място." Винаги рисува от натура, като импресионист - „Рисувах на открито на фон от музика - носех си касетофон и слушах “Севилският бръснар” от Росини, “Риголето” от Верди, “Бохеми” от Пучини. На Орлов мост се бяха покатерили на едно дърво да гледат как рисувам.” Нинов изповядва принципа, че картината е картина, когато е направена на един дъх и когато носи емоционална наслада у зрителя. Художникът се познава по това, че притежава собствен стил, дълбочина на мисленето и оригиналност на идеите - всичко това откриваме в хармонията, в единството на цветове, композиция и идея в творбите му.

 

 

Посетете галерия „Сезони", за да видите тази вълнуваща изложба – преклонение към природата и уникалният творческият израз.

 

 

Чети и: Ник Стоун - В клопката на вуду

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт