Октавия Е. Бътлър - Зора

 

На 18 март илиза "Зора", книга 1 от "Ксеногенезис"

 

 

"Зора" е фантастичен роман за физическа, психологическа и социална промяна на човечеството и ни запознава с извънземни същества, които притежават изключително напреднало познание в областта на генното инженерство.

 

 

Лилит Аяпо оплаква смъртта на съпруга и детето си в Андите, когато война унищожава Земята. Векове по-късно тя е върната към живот от изумително способните извънземни, които се наричат Оанкали. Водени от непреодолима нужда да изследват другите, те спасяват нашата умираща планета, а след това се свързват генетично с човечеството. Сега Лилит е обречена да дели света с тези причудливи чуждоземци...

 

 

Октавия Е. Бътлър (1947 – 2006) е един от най-значимите, най-зрели представители на американската и световната фантастика от последните тридесет години. Нейните герои населяват светове, които стават жертва на един или друг апокалипсис, и неминуемо поемат по пътя на промяната.

 

 

Чети и: Премиера: 1003... и то само в Испания

 

 

Трилогията "Ксеногенезис" включва романите "Зора", "Ритуали на зрялата възраст" и "Имаго" и заема централно място в творческата й кариера. Бътлър е ненадмината в умението си да хипнотизира почитателите на жанра, извеждайки ги от "зоната им на комфорт". Като един истински визионер тя трансформира познатото и удобното в разтърсващ имагинерен свят, белязан от  дух на пророчество и хуманност, но лишен от дидактика и мелодрама.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт