За първи път у нас - "Крал Лир" на две сцени

 

Два дни преди Международния ден на театъра

 

 

25-и март ще влезе в историята на българския театър като първата дата, на която се поставя постановка, която може да се гледа едновременно на две сцени. Спектакълът "Крал Лир" на режисьора Стайко Мурджев ще се играе на пловдивска сцена и ще бъде пряко излъчван в столичния театър "София". Интерактивното събитие се случва за първи път у нас, благодарение на съвместните усилия на Драматичен театър – Пловдив и продуцентска къща "Артишок".

 

 

Преди представлението във фоайето на театър "София" ще се открие фотоизложбата "Крал Лир" на Георги Вачев с изключителни портретни снимки от репетициите на спектакъла, в който участва и актьорът-фотограф.

 

 

Само два дни преди Международния ден на театъра 27 март, интерактивният спектакъл ще срещне по едно и също време софийската и пловдивска публика с великолепната актьорска игра на – Явор Бахаров, Христо Пъдев, Анастасия Лютова, Троян Гогов, Стефан Попов, Ивайло Христов, Петър Тосков, Тодор Генов и Стоян Алексиев, който влиза в ролята на шекспировия герой Крал Лир.

 

 

Ексклузивно за нашите географски ширини - театърът и киното ще се слеят в хармонична симбиоза, а резултатът ще може да видите на 25 март.

 

 

Актьорите в "Крал Лир" се справят еднакво добре, както на театралната сцена, така и на малкия екран. Голяма част от тях взимат участие в историческата драма "Недадените", продуциран от  "Артишок". Неговата премиера предстои на 21 март в ефира на БНТ. В 12-серийния филм зрителите на Националната телевизия ще видят за първи път заедно Камен Донев, Мариус Куркински, Виктория Колева, Пенко Господинов, Стефан Вълдобрев, Лидия Инджова и други.

 

 

Чети и: Предпремиера: Ромео и Жулиета

 

 

Културният живот у нас се развива във възходяща посока, изобилстваща от новости. В четвъртък 21 март от 21 часа е премиерата на първия сериал, посветен на спасяването на българските евреи "Недадените". На 25 март, понеделник, столичната публика ще се докосне до вълшебството на интерактивната постановка "Крал Лир" в театър "София", която ще се играе в реално време в Пловдив. Идейните организатори на събитието обещават "различният театър", който е изключително популярен на Лондонската сцена, да се превърне в практика и у нас.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт