Георги Попов - Много Богове

 

Изложба-живопис в Арт галерия "Париж-Москва"

 

 

Съпругът на актрисата Мария Сапунджиева се завръща на "авансцената" след  дванадесет години отсъствие. Тази изложба е едно предизвикателство към публиката, изкушена да вникне в света на Георги Попов. Тя е предизвикателство най-вече за самия художник.

 

 

Дълго време далеч от четките и статива той оставя в себе си да узреят теми и емоции, да тлее огън. Огън, избухващ в платна, когато настъпи моментът, а той е днес и сега в една поредица от четиринадесет платна, обединена под името "Много Богове".

 

 

Георги Христов Попов е роден в с. Широка лъка през 1961 година. Завършва гимназия със специалност сценография, но се занимава предимно с живопис  и акварелни техники. Работи също много активно в областта на дизайна и вътрешното оформление.

 

 

 

 

Художникът има множество изложби в България, между които в галерия "Балабанова къща" през 1992 г., Фестивален комплекс в гр.Варна, Есенен салон на изкуствата, Съюз на българските художници през 1994 г., в галерия "Леседра" в Националния дворец на културата през 1997 г. и галерия "Стълбата" в гр.София през 2001 година.

 

 

Представял е свои произведения и проекти в Германия, Чехия и Македония.

 

 

"В  картините си се опитвам да изплета една тънка мрежа от отношения - като живота, който е обмяна на взаимно подкрепящи се и подсилващи се субстанции. Всеки предмет или лице е резултат от целия останал свят, той е съвкупност от отношения. Безкрайността от отношения е необхватна. Със своето изкуство търся да сътворя една фиктивна цялост, нещо като безкрайност. Аз тръгвам от природата към духа, като изхождайки от пространствени фигури, търся емоционалното", казва художникът за творчеството си.

 

 

Ценителите на изкуството ще могат да се насладят на произведенията на Георги Попов от 26 април до 12 май 2013 година.

 

 

Чети и: Николай Петков - Фигура - фон

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт