Рената Моло - Да бъдеш Армани

 

Единствената биография на краля на златната епоха в модата илиза на 7 май

 

 

Да бъдеш Армани означава да си неизменно на върха, да създаваш мода, която въплъщава философия, стил на мислене и на живот. Но и да сподавяш зова на "другата си душа", копнееща за безгрижие, фриволност, удоволствия...

 

 

Италианската журналистка и есеистка Рената Моло (род. 1951 г.), авторка на множество публикации за модата в престижни печатни издания, предлага първата биография на Джорджо Армани, богато документирана със спомени на сътрудници, роднини, хора от близкото му и по-далечно обкръжение, както и с негови лични свидетелства.

 

 

Редом с историята на един стеснителен младеж, тръгнал от провинциален град и покорил световните модни подиуми с талант и изкусни фирмени стратегии, Моло поднася своеобразна художествена фотография на последните пет десетилетия с политическите и социалните сътресения, с всевъзможните течения в изкуството, с провокациите на скандални творци. На нея са запечатани култови, прочути и не толкова известни личности от света на модата, архитектурата, киното, музиката, попарта. Всички онези, с които Армани се среща, родее, съизмерва, съревновава, или напротив, от които се различава и разграничава.

 

 

Да бъдеш Армани означава най-вече да си верен на себе си, макар и съзнавайки своите слабости, да предпочетеш сянката на дискретността пред звездната показност. За да останеш краля, мита Армани, запазена марка не само в изкуството на дизайна, а и в изкуството да се посрещат предизвикателствата на живота.

 

 

Чети и: Сабин Дюрант - Всички заподозрени

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт