Клара Санчес - Tова, което името ти крие

 

Това е роман, в който вложих сериозни усилия -  благодарение на него научих много за живота

 

 

В малко градче на испанското крайбрежие, сред комфорт и разкош, необезпокоявани от никого, са свили уютно гнездо бивши нацисти, уверени, че владеят тайния еликсир на вечната младост.

 

(Има ли бивши нацисти?)

 

 

Норвежците Фредрик и Карин Кристенсен, привидно мили и добронамерени старци, взимат под крилото си Сандра, смутена млада жена, избягала от предишния си живот и от мъжа, от когото чака дете...

 

 

Ала ето че се появява още един осемдесетгодишен мъж - Хулиан, испански републиканец, оцелял от концлагера "Маутхаузен", посветил остатъка от дните си на преследване на злодеите.

 

 

Сандра постепенно разкрива истинската същност на своите съседи...

 

 

Клара Санчес заплита хипнотичен психологически съспенс с хичкоковски маниер, с една странна любовна история и с още по-необикновена развръзка.

 

 

Зад напрегнатия ритъм на действието прозира вечната тема за паметта, за възмездието и изкуплението на вината. Нищо не може да бъде скрито, никой не може да остане невидим, докато е жива паметта за стореното зло.

 

 

"Това, което името ти крие" е базиран на истинска история.

 

 

Идеята се заражда след като авторката прочита една статия за възрастна двойка германци, установили се в Коста дел Сол, "подобно на много други нацисти, които намират убежище на испанския бряг след Втората световна война и остаряват без да събуждат някакви подозрения".

 

 

Чети и: Делфин дьо Виган - Силна е нощта

 

 

Историята в романа се опитва да смели една трудно смилаема истина. Тази история граничи с ужаса, тя разказва самия ужас, при това лишен от всякакъв сюрреализъм или фантастика.

 

 

На книжния пазар от 17 юни.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт