"Фестивалът БезГраници" обяви програмата си

 

Международният арт форум и фестивал ще се проведе за четвърти път

 

 

От 9-ти до 15-ти септември в Курортен комплекс "Албена" и в гр. Мангалия - Румъния ще се състои  IV издание на международния арт форум и етноарт фестивал "БезГраници".  Арт събитието е продукция на  Стопанска Камара-Варна с партньорството на Курортен комплекс "Албена", арт мрежа Скендерман и Галерия "Луиза Кала" – Румъния. По време на фестивала се очакват 120 участници от рекорден брой държави спрямо старите издания на форума, общо 30, от Европа и света.

 

 

Музикалният етно-фолк фестивал в рамките на форума ще се  проведе на 13-ти, 14-ти и 15-ти септември в Курортен комплекс "Албена" в ресторант Поко Локо, намиращ се на главната алея в курорта в близост до хотел "Фламинго Гранд" и не далеч от хотел "Добруджа"  Концертите започват всеки ден от 19:30 часа.

 

 

Ето и програмата:

 

 

13 септември:

 

 

Трания (Малта) - етноджаз

 

Групата на Валери Димчев (България) традиционна музика и артфолк

 

Менталис Маялис (Унгария) модерно етно

 

Амбиент Фолклор (България) -етно ембиент

 

Тролфолк (Финландия) - етнорок, фолкпънк

 

 

14 септември

 

 

Латиф Болат (САЩ/Търция) - етно/суфи

 

Ире (Франция/България) - фолкблус от "Земите на Орфей"

 

Кайно Йесно Слонце (България) - етно ембиент

 

Плантек (Франция/Бретон) - келтска музика, етно, електроника

 

 

15 септември

 

 

Гласът на струните (Швеция/Словения) традиционен/съвременен фолклор

 

Квартет Елика, Соло и Рафаел (Швеция/Сенегал/Мексико) - етно/уърлдмюзик

 

Фабула Раса (Унгария) - етно, клецмер, джипси, уърлдмюзик

 

Марга Музика (Литва) етно/фолк

 

 

В рамките на форума "БезГраници" ще се проведе за трета година и арт пленер  (8-15 септември). Той включва две изложби: едната в гр. Мангалия в Румъния на 12-ти септември в хотел Президент от 17:00 часа, а другата в Курортен комплекс "Албена" на 15-ти септември от 18:30 в ресторант Поко Локо (мястото на провеждане на концертите). 

 

 

В пленера се очаква да се включат: Николай Русев и Милен Маринов (България), Марина Варенцова-Русева (Русия), Луиза Кала (Румъния), Алба Ескайо (Испания), Кеико Хошино (Япония), Константин Костов (Хърватия), Янез Мухвич (Словения), Миле Саула и Никола Срдич (Сърбия) и Златко Кръстевски (Македония). Гост -художници на изложбите ще бъдет Борил Цонев, Валентин Шалтев и Георги Атанасов (България). Официални фотографи на БезГраници 2013 са Мария Койчева и Стефан Парисов (България).  Арт медиевист и средновековно облекло: Калина Атанасова – Бъдъмба (България).

 

 

Основното събитие в рамките на "БезГраници" традиционно е конференцията за културна политика и арт мениджмънт, включваща участие на фестивални организатори, специалисти, мениджъри и артисти. Тя ще се проведе от 13 до 15 септември.  Между основните теми ще бъдат: междукултурния диалог, работа мрежа, технологични проблеми в етно/фолк сферата, новите европейски културни програми за финансиране и др.

 

 

Чети и: 18 години галерия "Възраждане"

 

 

Арт форумът "БезГраници" е един от водещите български Етно/уърлдмюзик събития, който носи европейската ценностна система и насърчава взаимното опознаване на различните култури, мирното и приятелско съвместно съществуване и обмен. Форумът се стреми освен към реализация на културно събитие от световен мащаб, да бъде и инкубатор за развитието на арт индустрията и културния туризъм.  През 2013 се навършват 10 години от първото издание и се очаква  събитието да стане ежегодно.

 

 

Tochka.bg e медиeн партньор на феста.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Арт