Кийра Найтли и Джъд Лоу пресъздават "Анна Каренина"

 

Пищна нова визия на една епична любовна история

 

 

С бляскава церемония в Лондон екипът на драмтичния филмов шедьовър "Анна Каренина" представи съвременната адаптация на един от най-впечатляващите класически руски романи. Кийра Найтли и Джъд Лоу минаха по червения килим в обстановка, която показа изтънчения стил на Русия през XIX век, пресъздаден в продукцията. "Анна Каренина" събира на големия екран изключително успешен актьорски екип, ръководен от част от най-актуалните творчески имена в света на киното. Заглавието ще бъде с премиера в България през 2013 година.

 

 

По време на събитието Кийра Найтли коментира: „Това е история за любовта във всичките й форми – както положителни, така и отрицателни. В нея има романтика, приятелство и всички онези вълнуващи фатални емоции. Има обаче и паника, лудост, ревност, болка, самота. Този филм показва всички тези неща накуп.“

 

 

 

 

"Анна Каренина" пресъздава бляскавата и пищна нова визия на една епична любовна история, пречупена през погледа на известния режисьор Джо Райт. Адаптацията е дело на носителя на „Оскар“ Том Стопард („Влюбеният Шекспир“), който представя по неповторим начин впечатляващия роман на Лев Толстой. Това е третата поредна продукция, плод на общите усилия на номинираната за „Оскар“ актриса Кийра Найтли и продуцентите Тим Беван, Ерик Фелнър и Пол Уебстър, които заедно реализираха заглавията „Гордост и предразсъдъци“ и „Изкупление“.

 

 

Чети и: "Северно сияние" за четвърти път в София

 

 

Непреходната история в "Анна Каренина" разкрива непреодолимата сила на една изпепеляваща любов, в сянката на която е показано прекомерното разточителство на руското общество през  XIX век. Годината е 1874. Изпълнена с енергия и красота, Анна Каренина (Кийра Найтли) има това, за което мечтаят всички нейни съвременнички. Тя е съпруга на Каренин (Джъд Лоу) – високопоставен представител на правителството, от когото има син и се радва на изключително високо обществено положение в Санкт Петербург.

 

 

След като получава писмо от своя брат Облонски (Матю Макфейдън) с молба да му помогне да спаси брака си с Доли (Кели Макдоналд), който е в опасност заради неговите любовни афери, Анна заминава за Москва. По време на това пътешествие тя се запознава с графиня Вронски (Оливия Уилямс), чийто син – изтънченият кавалерийски офицер Вронски (Аарън Тайлър-Джонсън) – я очаква на гарата. Когато Анна и офицер Вронски се срещат, между тях пламва любов, която не може и няма да бъде потушена.

 

 

Това е началото на една страстна любовна история, която разтърсва обществото на Санкт Петербург. В желанието си да се пребори за своето щастие, Анна нарушава идеалистичните правила на предубеденото руско общество, като предизвиква трагични последствия за своя живот и този на околните.

 

 

 

 

Премиерата на "Анна Каренина" в кината у нас ще бъде през 2013 година.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Кино & TV