Нов вид секс-терапия превзема Европа

 

Секс-коучингът е най-модерният метод за лечение на сексуални проблеми

 

 

Най-модерната форма на терапия на сексуални проблеми  – секс-коучингът вече започва да излиза от сянката, в която се намираше в Европа. Причината за това положение беше липсата на правна уредба за неговото практикуване, което го правеше незаконно.

 

 

Днес, ситуацията е малко по-различна, даже можем да посочим и първия сертифициран за неговото практикуване. Той се казва Майк Лоусада и е твърдо решен да създаде първата в Европа асоциация на секс треньорите, която да се грижи за нивото, правата и интересите на своите членове.

 

 

Моделът за лечение на сексуалните проблеми по този метод се заражда в САЩ, като Калифорния е първият щат, който узаконява практикуването на секс-коучинг.

 

 

По какво този начин на терапия се различава от класическите методи?

 

 

Традиционният секс-терапевт дава на клиента си единствено словесни препоръки, как да бъде разрешен възникналият проблем. При секс-коучинга „лечението” се прехвърля в спалнята, където спокойно да се пристъпи към практически занимания. Този способ може да повиши нивото на оргазма, да се преодолее притеснението от голотата и други сексуални смущения. Методите, които се ползват са най-различни – от ролеви игри, през ласки, до масаж.

 

 

Да погледнем към цените на услугата сек-коучинг.

 

 

За терапевтична беседа Майк Лоусада взима по 80 паунда за час. Ако сеансът включва масаж на гениталиите или съвкупление цената е 120 паунда за час, като последното се практикува в много редки случай, например, когато жената желае, но не може да осъществява пенетрационен секс.

 

 

Чети и: Rachel Starr започва с момичета на 13 години

 

 

Според практиката, която е натрупал, Лоусада обобщава, че преобладават случаите на пациентки, които се били жертви не сексуално насилие. Една от тях била Джейн (51г.), която не е правила секс от 30 години, заради психическа травма от миналото. След проведената секс-коучинг терапия, днес тя води напълно нормален полов живот.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още G-Точка