ON! Anime: Далечният Изток отблизо

 

Зоната за японска култура на ON! Fest 2012 идва с конкурси, лекции, прожекции и работилници

 

 

ON! Anime - зоната за японска култура на ON! Fest 2012 ще предложи любопитна селекция от най-интересното в съвременната и традиционна култура на далечния Изток. Програмата на зоната ще включва конкурси, прожекции, лекции и няколко вида работилници.

 

 

И тази година най-интересният и зрелищен акцент в програмата на зоната ще бъде Косплей конкурсът (Cosplay - от Costume Play), в който феновете се обличат като любимите си известни герои от Аниме, Манга или видео игри. Всички участници сами изработват костюмите и аксесоарите си и ги представят в специално ревю по максимално атрактивен начин, като се стараят да се доближат не само до визията, а и до характера на героя си. Най-интересно облечените ще получат и награди в категориите японска тематика, не-японска тематика и компютърна игра. ON! Anime ще предизвика феновете да покажат умения и талант и в конкурса за рисунка по зададена на място тема, който ще се проведе с материали от организаторите.

 

 

 

 

Традиционно на събитието ще присъства и AMV - явление, което представлява видео клип с произволна музика, монтиран от ентусиасти и съчетаващ подбрани кадри от любимите им аниме, манга или видео игри. Този път, обаче, вместо конкурс, организаторите от Nakama са решили да направят прожекция с най-добрите клипчета, създадени в последните 5 години в България, много от които са печелили и награди на световно ниво.

 

 

Работилниците на ON! Anime 2012 ще предизвикат най-сръчните с традиционните японски изкуства оригами и киригами (във второто хартията се реже) и модерното - пиксел арт (с мъниста се прави образ на аниме/манга герой).

 

 

Чети и: Emeli Sandé вече ще е Gouraguine

 

 

Важна част от програмата ще са образователните лекции за аниме и манга и източните влияния върху Западната култура. Специален акцент тази година ще има и върху едно явление, което все повече и по-често присъства от Холивуд до Токио – стиймпънк модата. Тя ще бъде представена с лекция и работилница по изработка на стиймпънк картички от бижутера и галерист Петър Арбов.

 

 

Освен всичко изброено, ON! Anime на ON! Fest 2012 ще включва още изненади, любопитни събития и елементи от манга и аниме културата за желаещите да опознаят и почувстват Далечния Изток по-близък.

 

 

Още – на http://onfest.bg/bg/anime

 

 

ON! Fest 2012 те предизвиква: Включи се!

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle