Чаша вино има калориите на шоколадови бисквити

 

Алкохолът е калоричен почти колкото мазнините

 

 

Когато употребяваме алкохол ще е най-добре да не мислим само за ефекта, който има върху нашето съзнание, но и за енергийната стойност, която ни носи. Този вид напитки влияят върху теглото ни, защото носят свободни калории, техният прием представлява 10% от дневния обем на калориите в организма ни.

 

 

Според WCRF,  чаша вино съдържа 178 калории, което се равнява на две шоколадови бисквити. За да ги стопим, ще трябва да вървим пеша около 30 минути. Много хора, дори тези които полагат усилия за сваляне на теглото си, пропускат тази малка, но важна подробност – алкохолът също носи калории.

 

 

Калории почти колкото на мазнините

 

 

Алкохолът съдържа 7 калории на грам, което го прави малко по-некалоричeн в сравнение а мазнините, които носят 9 калории на грам и е много над протеините и въглехидратите които съдържат 4 калории за грам или пък фибрите – само 2 калории за 1 грам.

 

 

„Последните данни говорят, че много малко хора си двата сметка за калориите които има в напитките и не ги включват, когато пресмятат дневния си прием на калории”, обяснява Kate Mendoza от изследователския център на WCRF. Тя съветва да се намали употребата на алкохол, което ще има голям ефект върху телесната маса, ще помогне да се поддържа нормално тегло, а освен това ще се понижи и рискът от рак, най вече на гърдата, дебелото черво, ректума и черния дроб.

 

 

Чети и: Swim 2013 новите бански на Victoria’s Secret

 

 

Учените казват, че ефектът може да се постигне и без пълния отказ от употребата на спиртни напитки (за тези, които не могат алкохол). Някои малки хитрости в този случай може да се окажат полезни – сипвайте си в по-малки чашки, разреждайте алкохола с вода или нискокалорични напитки, де редувате алкохолни с безалкохолни напитки, както и да си наложите дни без алкохол.

 

 

Според специалистите, когато сте пили много е най-добре да изчакате поне 48 часа, преди отново да посегнете към чашката.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle