Чипсът е опасен за мъжкото здраве

 

Мазните храни могат да причинят рак на простата

 

 

Немалко изследвания на причините, водещи до рак на простата заключват, че най-вероятно има връзка с храната, приемана от мъжете. За първи път, обаче са установени преки доказателства за влиянието  на мазнините и опасността от възникване на коварната болест. По тази причина онколозите съветват господата, да не ядат чипс повече от веднъж седмично.

 

 

За връзката между опасното заболяване и диетата на мъжете алармират британски учени. По-голямо количество мазна храна, води до сериозна опасност от развитие на рак на простатата. The Daily Mail съобщава за проведени изследвания, според които, мъжете употребяващи чипс страдат от рак на простатата с 37% по-често от останалите. Причината за здравословния проблем, не са толкова картофките, колкото мазнината, в която са изпържени. Тя стимулира развитието на ракови клетки в човешкия организъм, а с това и споменатото заболяване.

 

 

 

 

За да се предпазите от коварната болест, ще е добре да се вслушате в съвета на лекарите – да не се консумира чипс повече от веднъж  в седмицата. Това важи още повече за мъжете над 50 години, които са най-застрашената от рак на простата група. Пържената храна трябва да бъде сведена до посочения минимум, за да се ограничи и възможността от развитие на заболяването. Справка във Великобритания сочи, че годишно се диагностицират около 40 000 случаи на болестта, от тях почти 10 000 души умират.

 

 

Чети и: Кийра Найтли с фотосесия за Marie Claire

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle