Мисис България възмутена от омразата към емигрантите ни

 

Ана Иванова изрази гнева си във Фейсбук

 

 

Българката Ана Иванова, която от години живее в Монако, не скри възмущението си от отношението на българите към нашите емигранти и написа гневно обръщение в своя профил във фейсбук, което нарече "Писмо до бългрите от българите".
Ето думите на Мисис България:

 

 

"Не мога да разбера - ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ, КОИТО СА В БЪЛГАРИЯ МРАЗЯТ БЪЛГАРИТЕ КОИТО СА ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ ?????
Хора, НИЕ, емигрантите, които сме над 2 милиона и във всяка една точка на планетата, съществуваме.

 

 

НИЕ си търсим щастието извън територията на Бг, не защото ни е скучно в БГ, а защото искаме реализация, имаме цели и амбиции, които в България не можем да реализираме.

 

 

B случая България се явява като мащеха, а не подкрепяща и подаваща ни ръка в развитието ни майка !

 

 

Ние сме оставили деца, майки и бащи, братя и сестри, приятели и познати, за да търсим един по-добър живот за нас и за тях, а не, за да седим пред телевизорите и да псуваме колко са лоши политиците, как нямаме пари и как едва връзваме двата края.

 

 

Ние, емигрантите, съществуваме и противно на това, което вие, българите в България си мислите, и сме много по-добре запознати с политическите и социалните проблеми на страната.

 

 

Четем новини и се интересуваме ежедневно, защото сме българи, без значение къде живеем. Ние сме тези над 2 милиона емигранти, които всяка година вкарваме в икономиката на БГ приходи и плюс това си плащаме и данаците в BG!

 

 

Вие, които живеете на територията на България, се сещате за нейните проблеми на всеки 4 години, когато трябва да се избере нов "водач", нов "лидер", който да направи живота ви в България по-добър.

 

 

Ние, които сме далеч от родината, се борим със зъби и нокти, за да живеем по-добре и също се сблъскваме с проблеми като вас.
Защо си мислите, че е лесно да отидеш на абсолютно непознато място, с български паспорт, където само като споменеш от къде си, те гледат с презрение и все едно не си човек?

 

 

Да, тъжно е, но е факт... Не ни разбирайте погрешно, не се оплакваме от избора си да напуснем България, но считаме за абсурдно това да мислите, че ни е по-леко и че не ни е грижа за България.

 

 

Ние се борим за бъдещето си, нашето и това на децата ни. И се борим всеки ден, въпреки всички трудности, премреждия и спънки, защото вярваме в успеха си.

 

 

Всяка сутрин се будим с мисълта за едно по-светло бъдеще, за една по-добра България. Всеки ден ние се борим за правото си на по-добър живот.

 

 

Защо ни мразите за това? Не ние се сещаме за политическите проблеми веднъж на 4 години, ние също живеем с вашите политически решения, макар и не директно.

 

 

Безотговорно е да мислите, че вашите решения не ни афектират щом не сме в България. Защо само вие знаете какво е чувството да си далеч от всичко мило и родно? Само хората, които живеят далеч от бащиния дом, могат да ме разберaт!!! ЗАМИСЛЕТЕ СЕ, МИЛИ МИ БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ, ПРЕДИ ДА НАПАДНЕТЕ БЪЛГАРИТЕ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ!!"

 

 

Чети и: Ангел не пропуска историческа забележителност

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle