Климатикът - развъдник на бацили

 

Почиствайте филтъра и проветрявайте, за да снижите вредния ефейкт

 

 

Обикновеният домашен климатик е колкото полезен, толкова и вреден. Непочистеният филтър на устройството се превръща в гнездо на различни болестотворни бактерии. Коварните гадинки се завъждат за около месец. Условията за това в климатика са изключително благоприятни, защото устройството поддържа подходящи за размножаването им температура и влажност.

 

 

Ако не почиствате филтъра достатъчно често, излагате организма си на влиянието на болестотворните микроорганизми, които се развъждат в него. Най-известната от тях е Legionella pneumophila – причинителят на Легионелоза, заболяване с летален изход. Болестта била установена през 70-те години на миналия век, кого успява да убие 40 американски войници. Това не е единствената бактерия, която се крие в климатика ви. Там специалистите с лекота могат да открият и живи гъби, Е коли и други опасни микроорганизми.

 

 

 

 

Ще припомни, че този електроуред не проветрява помещението, само охлажда въздуха в него. По този начин се увеличава количеството на въглероден двуокис в стаята. Повишените стойности на този газ могат да доведат до парализа на дихателните пътища. За да се избегне това, учените съветват редовно да се почистват филтрите на климатика (поне веднъж месечно), както и да се проветряват помещенията, в които работи устройството.

 

 

Чети и: Музиканти подкрепят Национален ден на природните паркове

 

 

Xаресайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Lifestyle