WOMEX 2012 се включва в MusicPRO

 

Най-голямата международна борса за уърлд и етно музика идва в България

 

 

Събитието WOMEX Get-Together, ще се състои в рамките на ON! Fest 2012 в конферентната зала на първата българска музикална конференция MusicPRO. Мястото е Интер Експо Център, датата - 22 септември, а началото – в 13.00 часа. По този повод у нас ще пристигнат Гиоргос Маркакис – член на управителния съвет на WOMEX 2012, Матула Кутсари – мениджър на WOMEX Balkan Network и представител на Община Солун.

 

 

Делегацията ще представи WOMEX ‘12, ще се срещне с музиканти, журналисти и музикални професионалисти и ще участва в дискусия с въпроси и отговори с всички присъстващи. Специална част от WOMEX Get-Together ще бъде кратък концерт на единствения български музикален проект, който тази година ще участва в шоукейс програмата на WOMEX – Kottarashky & The Rain Dogs. Групата ще свири освен на специалната фокус сцена Club Globalkan на WOMEX, посветена на балканската музика.

 

 

Тази година WOMEX за първи път ще се проведе в Източна Европа – в Солун от 17 до 21 октомври. Стартирал от Берлин и пътуващ в цяла Европа, миналогодишният WOMEX се състоя в Копенхаген, Дания през октомври 2011 и включваше над 2250 делегати от над 90 страни, 700 изложителя, конференция и шоукейс с над 60 концерта на 6 сцени.

 

 

Всяка година борсата събира на едно място хиляди професионалисти от всички сектори на музикалната индустрия и от всички части на света, за които предоставя идеална платформа да се срещнат на живо, да правят бизнес заедно и да разширят мрежата си от контакти. Да представиш музиката си пред такава публика е огромна крачка напред в кариерата на всеки артист и група.  На WOMEX всеки може да презентира и своята компания или събитие на фестивали от Индия, агенти от Франция, или музикални лейбъли от САЩ – ключовите експерти от целия свят са събрани на едно място, за да промотират, купуват и продават етно и уърлд музика без граници.

 

 

Чети и: Адел записва темата за Skyfall?

 

 

Освен WOMEX Get-Together, в рамките на два дена първата българска музикална борса MusicPRO ще включва концерти на повече от 20 млади групи на шоукейс сцената, лекции, работилници и дебати в конферентния модул и базар, където професионалисти от музикалната индустрия ще могат да купуват и предлагат продукти и услуги.

 

 

MusicPRO и ON! Fest те предизвикват: Включи се!

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика