Foals анонсираха новия си албум

 

“Holy Fire” е заглавието на третия студиен запис на групата

 

 

С вече два топ 10 албума зад гърба си, оксфордската петорка Foals се подготвя да се завърне с техния трети и най-весел албум досега, който ще излезе на музикалния пазар през февруари 2013 година. Новият запис е озаглавен “Holy Fire” и ще бъде издаден в Обединеното кралство на 11 февруари 2013, а в Щатите той ще се появи на 12 февруари.

 

 

Holy Fire” е записан от престижното продуцентско дуо Flood & Moulder (Smashing Pumpkins, PJ Harvey, Nine Inch Nails и The Killers) в студиата Assault и Battery в Лондон.

 

 

Първото парче, което бандата пуска от предстоящия албум, е “Inhaler” – една наелектризираща, шаманска мелодия, способна да пречисти душата и да възкреси мъртвия. По-тежко от всичко, което Foals са писали досега, парчето въпреки това блести със своя неподражаем груув и фънк звук.

 

 


Foals получиха номинация  Mercury за “Total Life Forever”. На наградите на списание NME за 2011 година те спечелиха в категорията Best Single за “Spanish Sahara” и бяха номинирани в четири други. Освен това бандата беше номинирана за Best Song отново за “Spanish Sahara” на наградите Ivor Novello 2011.

 

 

Чети и: Група „ТЕ” изненадаха с тайна сватба

 

 

Foals са: Yannis Philippakis – 26 (вокали/китара); Edwin Congreave – 28 (клавири); Walter Gervers - 28 (бас); Jimmy Smith - 28 (китара/клавири) и Jack Bevan - 26 (барабани). В момента групата се подготвя за напълно разпродаденото, интимно, регионално турне – една обиколка, специално за феновете. Бандата ще представи новия материал от своя очакван с нетърпение предстоящ албум.

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още музика