7-мо издание на B'ESTFEST Summer Camp

 

Най-евтиният фестивал в Европа е на крачка разстояние от България

 

 

B'ESTFEST e най-големият международен музикален фестивал в Румъния. По мащаби, брой сцени и фестивални активности, 3-дневното събитие надминава размерите на всеки един от българските фестивали. Добрата новина e, че B’ESTFEST е много по-евтин от тях и е само на крачка разстояние – в покрайнините на румънската столица Букурещ. А още по-добрата - всеки българин, закупил два билета за феста плаща само първия, а втория взима безплатно.

 

 

B'ESTFEST Summer Camp се завръща през 2013 със своето 7-мо издание, този път в уикенда между 5 и 7 юли 2013г. Локацията е огромната тревна площ край езерото Пасарея, разположено в непосредствена близост до луксозната жилищна зона Тунари край румънската столица Букурещ.

 

 

Седмата годишнина на провеждане на фестивала, организаторите са решили да отбележат като специално събитие и по този повод правят реверанс към феновете на хубавата музика и невероятните фестивални изживявания като намаляват цената на билетите.  Така цената за всичките 3 фестивални дни става едва 34 евро.

 

 

Срещу тази скромна сума получавате достъп до няколко големи сцени с изключително разнообразна в стилово отношение музика, денс арена, множество други малки кътчета с музика на живо, барове с индивидуални DJ сетове, зони за изкуство и екология, за екстремни спортове и забавни игри на открито като баскетбол, футбол, волейбол и slacklining, за релакс с хамаци или меки удобни фотьойли. И още - панаирно градче с атракции, шопинг кът с ръчно изработени и винтидж вещи и невероятна по размерите си зона за храна от различни интернационалности, в това число и типична румънска кухня. Към всичко това добавете и добре изстудена вкусна бира за по-малко от 2 евро.

 

 

 

 

Разгърнато на около километър от градската част  и на 10 минути шофиране от летището на Букурещ, фестивалното градче предлага и достатъчно голяма по площ територия за къмпинг. В пределите на B’ESTFEST Park влиза още Голямата основна сцена. Непосредствено до нея Второстепенната сцена, на която са програмирани главно рок бандите. Също Денс арена за феновете на breakbeat, drum’n’bass, dubstep, electro и house музиката, както и няколко по-малко сцени, разделени по специфични стилове – за феновете на пънк, хардкор и метъл, за reggae, roots & dancehall, за chill-out, както и за hip-hop и soul маниаците.

 

 

B'ESTFEST Summer Camp е единственият Румънски музикален фестивал, влязъл в Top 20 на Европейските фестивали според престижното британско издание The Times през 2009, и The Guardian последователно през 2011 и 2012г.

 

 

 

През 2013 B'ESTFEST Summer Camp е най-евтиният фестивал в цяла Европа! За около 30 евро двама души ще могат да гледат и чуят на живо Chase & Status, Nas, Nneka, Noisia, Joker, Friction, Soilwork, Tiamat, Texas, Biohazard и много други имена, които скоро ще бъдат обявени официално.

 

 

Чети и: Rhythm & Blues с JJ

 

 

B’ESTFEST Summer Camp е едва на един разкрач през Дунава от България. Достъпът е лесен. Можеш да обядваш и пиеш по питие в някоя от малките улички, осеяни с кокетни ресторанчета и барове в центъра на Букурещ през деня, а през нощта да се потопиш в неспирни музикални, спортни и друг вид интересни занимания на две крачки от сърцето на румънската столица. Това е изживяването на лято 2013-та, което със сигурност ще помните дълго!

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу