Ивайло Донков победи в "Гласът на България"

 

Той спечели и образование в колежа Бъркли в Бостън

 

 

Снощи, след изключително емоционален и грандиозен финал зрителите на bTV избраха "Гласът на България" – Ивайло Донков. Талантът му спечели доверието на публиката и във финалната вокална битка с другия силен опонент за титлата Красимира Иванова, Ивайло стана "Гласът на България" с 54% на 46 %. Останалите двама финалисти Тодор Георгиев и Васил Чергов отпаднаха от шоуто след първия етап на съревнованието.

 

 

31 великолепни и интригуващи епизода, 39 часа присъствие в домовете на милиони българи, победа над 3 000 участника, които се явиха на първите кастинги за шоуто, хиляди фенове и  вдъхновяващи коментари в социалните мрежи – това успя за по-малко от 4 месеца да постигне новият Глас на България Ивайло Донков.

 

 

 

 

"Чувствам се много добре от това, че многобройната публика ме хареса. Благодаря за това. Не го очаквах, но ще му се насладя" – това сподели тенорът след победата.

 

 

Ивайло Донков се занимава с музика от петгодишен. През 2005 г. завършва Националното училище по изкуствата "Добри Христов" в родния си град Варна, а след това и Националната музикална академия в София, където се дипломира в специалност Класическо пеене, в класа на проф. Благовеста Карнобатлова-Добрева.

 

 

След завършването на магистърската си степен, постъпва в класа по Камерно пеене на проф. Благовеста Константинова, където е специализант понастоящем. От пет години Ивайло Донков усилено се занимава с изучаването и интерпретацията на барокова и старинна музика.

 

 

Чети и: AGUA в Back Stage Club

 

 

Харесайте или споделете новината ако Ви е допаднала:

Още Шоу